Klaukkalantie 55 | 2.krs

Klassinen- ja urheiluhieronta, triggerikäsittely.
Hyvää hierontaa, sitä mitä tarvitset!

Hieronnan vaikutukset:


Lämpövaikutus

Hieroessa syntyy kitkaa käden ja hierottavan alueen välille, ihonalaisen rasvakudoksen ja lihaskalvon, sekä lihaskalvon ja lihaksen välille. Pumppuvaikutus, sekä hermojen aksonirefleksit avaavat valtimoita ja mikroverenkierron kapilaareja. Parantunut mikroverenkierto kuljettaa lämpöä pinnallisiin kudoksiin. Solun entsyymit histamiini ja brabradykiniini vapautuessaan nostavat lämpöä kemiallisesti. Parantaa kudosten venyvyyttä ja aineenvaihduntaa.

Pumppuvaikutus

Laskimo- ja lymfakierron suuntaiset hierontaliikkeet edistävät nesteiden virtausta kehossa.

Lisääntynyt kudosten läpäisevyys

Syvät hieronta otteet aiheuttavat kudoksissa paikallista paineen nousua ja avaavat kudosten kalvojen aukkoja ja edistävät siten solujen nesteiden vaihtoa.

Venytys

Hieronnan venytysvaikutus kohdistuu lihaksiin, jänteisiin ja kalvoihin. Hieronnan avulla tehdyt venytykset kohdistuvat tiettyyn lihaksen osaan tai jänteeseen, toisin kuin aktiivinen venytys, joka kohdistuu lihasryhmään kokonaisuudessa.

Arpikudoksen ja kiinnikkeiden "rikkominen"

Arpikudosta voi esiintyä kaikkien pehmytkudos vammojen seurauksena ja ylirasittuneiden lihasten reaktiona toistuviin mikrotraumoihin. Tulehduksen tai mikrotraumojen seurauksena sidekudos liimaa eri kudoksia toisiinsa ja vähentää kudosten venyvyyttä ja voi rajoittaa nivelten ja lihasten liikkuvuutta.

Arpikudoksen ja kiinnikkeiden rikkomiseen käytetään syvää kitkahierontaa, joka auttaa palauttamaan lihaksen ja nivelen liikeratoja.

Mikroverenkierron avautuminen

Hieronta lisää kokonaisverenkiertoa hoidettavalla alueella avaamalla pienet valtimot ja kapilaarit. Mikroverenkiertoa on mahdollista lisätä myös reflektorisesti ihon reseptorien kautta pinnallisella sivelyhieronnalla.

Kivun lievitys

Hieronta vapauttaa elimistöön endorfiineja, jotka ovat elimistön kivun ja hyvänolon tunteeseen liittyviä neurohormoneja. Myös lämpövaikutus vähentää kivun tunnetta. "porttikontrolliteorian" mukaan, kun kipualueelta lähtee samaan aikaan paine- ja kipuärsykkeitä, ehtivät paineärsykkeet nopeammin selkäytimeen ja sulkevat kipuportin.

Rentoutuminen

Saavutetaan kudosten lämpötilan nousun, parantuneen verenkierron ja venytyksen yhteisvaikutuksella. Hieronnalla ärsytetään mekanoreseptoreja, jotka reagoivat kosketukseen, paineeseen, kudoksen pituuteen, liikkeeseen ja lämpötilaan. Nämä viestit aiheuttavat rentoutumisen laskevissa hermoradoissa lihas aktiviteettia alentavilla impulseilla.

Vaikutus autonomiseen hermostoon

Hieronta tasapainottaa autonomisen hermoston ärsytystilaa, vähentämällä mekanoreseptoreilta lähtevää ärsytystä, muuttaen sympaattisen hermotoiminnan parasympaattiseksi. Autonomisen hermoston tasapainottuminen auttaa rentoutumista ja parantaa unen laatua.

Hermoston reaktivaatio

Lihaksia pitkällä aikavälillä rasitettaessa mekanoreseptorit vähitellen sopeutuvat tilanteeseen, eikä kipua ja jännitystä enää huomaa. Hieronnan avulla saadaan mekanoreseptorien välittämät viestit "nollattua", saaden ne herkistymään ja aistimaan jälleen jännitystä.